Kolumbia dominoi Costa Ricaa 3-0 päästäkseen Copa American puolivälieriin

Davinson Sánchez ja Jhon Córdoba tekivät maalit kolmen minuutin välein toisella puoliajalla, ja Kolumbia eteni Copa Américan puolivälieriin 3-0-voitolla Costa Ricasta perjantaina.

Kolumbia hallitsi pallonhallintaa (62 %) jo toisen ottelun peräkkäin ja johti puoliajalla 1-0 Luis Díazin 31. minuutilla antamalla rangaistuspotkulla.

Los Cafeteros jatkoi painostusta toisella puoliajalla ja päätti D-lohkon voiton hallitsevalla esityksellä 27 386 Kolumbiaa kannattavan fanin edessä State Farm Stadiumilla. Kolumbia voitti Costa Ricaa 14-5 ja kohtaa tiistaina Halvat Brasilia jalkapallopaidat Santa Clarassa Kaliforniassa, joka päättää lohkovaiheen.

Kolumbia on voittanut 10 ottelua putkeen ja on voittamaton 25 ottelussa (20-0-5) sen jälkeen, kun se hävisi Argentiina lasten jalkapallopaidat MM-karsintaottelussa vuonna 2022. Costa Ricalla ei ollut laukausta maalia kohti.

Costa Rica järjesti turnauksen ensimmäisen suuren yllätyksen, kun se pelasi yhdeksänkertaisen Copa America -mestarin Brasilian kanssa maalittoman tasapelin huolimatta siitä, että sitä ammuttiin 18-2.

Los Ticos joutui jälleen aavikolla vastakkain toista voimajoukkuetta vastaan - eikä turnauksen nuorimmalla rosterilla mennyt aivan yhtä hyvin.

Kolumbia hallitsi pallonhallintaa (66 %) avausottelussaan 2-1-voitossaan Paraguaysta ja hallitsi palloa jo varhain Costa Ricaa vastaan.

Díazilla oli ensimmäinen hyvä tilaisuus viidennellä minuutilla, kun hän ohitti pääpallollaan juuri ja juuri poikkipalkin. James Rodríguez laukoi ensimmäisen kerran maalia kohti 20. minuutilla, mutta Patrick Sequeira venyi torjuntaan.

Díaz teki maalin rangaistuspotkusta, kun Sequeira oli kaatanut ryntäävän Córdoban rangaistusalueen reunalla. Los Cafeteros jatkoi painostusta ja jäi vain niukasti paitsi toisesta maalista, kun Sánchez ei saanut päätä Díazin pomppivaan poikittaissyöttöön.

Kolumbia piti ensimmäisellä puoliajalla 71 prosenttia pallosta hallussaan, ja toisella puoliajalla se jatkoi pelin hallintaa.

Sánchez teki tilanteeksi 2-0 pääpallollaan kulmapotkusta 59. minuutilla. Córdoba teki maalin, kun hän livahti Costa Rican puolustuksen taakse ja voitti Sequeiran vaikeasta kulmasta Halvat Pelipaidat.